Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden

Reizen door Amerika, van "coast to coast" of langs fascinerende steden als New York, San Francisco, Seattle... Amerika is groot, niet alleen qua oppervlakte, maar ook de wegen, "shoppingmalls", auto’s, steden en natuurgebieden.
In uitdagende plaatsen zoals het trendy Miami, het "Europese" San Francisco en "the big apple" New York raakt u niet uitgekeken.

Ook de nationale parken zijn een bezoek zeker waard, de natuur in Yosemite, Sequoia National Park of Death Valley is adembenemend! In de Nationale Parken kunt u prachtige wandelingen maken maar beter geen sandalen dragen i.v.m. de aanwezigheid van de vele cactussen. Goede wandelschoenen zijn onontbeerlijk.

In Amerika bestaan er heel wat gelegenheden waar u een zg. "all you can eat" ontbijt kunt nuttigen. Voor een vast bedrag kunt u eten zoveel als u wilt. (Vaak komt hier het drinken nog bij, evenals de fooi).
In Amerika is het niet geoorloofd alcoholhoudende dranken op straat te drinken. Ook een geopend blikje bier of een geopende fles wijn in de auto kan tot een bekeuring leiden (in de autokoffer bewaren is toegestaan).
De BTW zoals wij die kennen, wordt in de VS "sales tax" genoemd en is nooit inbegrepen. De prijzen in de winkels en restaurants staan dan ook zonder BTW aangegeven. De hoogte verschilt van staat tot staat en kan variëren van 4% tot 8,8%. In de indianenreservaten wordt er geen belasting toegevoegd, maar een zgn. Tribal supplement. Fooien geven is een must in Amerika.